Domeniul negocierilor colective va fi asigurat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale – proiectul a fost votat în prima lectură

Chișinău, 8 iunie 2023 – Domeniul dialogului social va fi asigurat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Deputații au aprobat, în prima lectură, un proiect de lege, potrivit căruia Secretariatul Comisiei naționale pentru consultări şi negocieri colective (CNCNC) va fi asigurat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Până în prezent această împuternicire a aparținut Cancelariei de Stat.

Iun 8, 2023 - 19:16
Urmărește-ne peGoogle news
Domeniul negocierilor colective va fi asigurat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale – proiectul a fost votat în prima lectură
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Proiectul legii a fost elaborat de Guvern și are drept scop consolidarea și perfecționarea legislației în domeniul dialogului social și asigurarea funcționalității, asistenței organizatorice și informaționale a Comisiei. Ministrul Muncii și Protecției Sociale este coordonatorul părții guvernamentale a CNCNC și asigură totodată președinția Comisiei.

PROIECTUL de modificare a Legii privind organizarea şi funcţionarea Comisiei naționale pentru consultări şi negocieri colective, a comisiilor pentru consultări şi negocieri colective la nivel de ramură şi la nivel teritorial urmează a fi votat și în lectura a doua.