Trei permise de conducere falsificate, depistate la trecerea frontierei de est

La trecerea frontierei prin PTF Palanca și PTF Tudora au fost identificați în flux trei cetățeni ucraineni, care dețineau permise de conducere cu semne de falsificare. Toți trei s-au prezentat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Iun 11, 2023 - 21:33
Urmărește-ne peGoogle news
Trei permise de conducere falsificate, depistate la trecerea frontierei de est
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Primul document, pretins a fi eliberat de către autoritatea competentă din Ucraina, a fost depistat în PTF Tudora. Ca urmare a controlului de nivelul 2, polițiștii de frontieră au descoperit actul în bagajul de mână. Posesoarea documentului, cetățeanca Ucrainei, a declarat că a fost ajutată de rude în perfectarea acestuia.

În al doilea caz este vizat un pasager de pe rută ocazională, prezent la controlul trecerii frontierei prin PTF Palanca. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au recurs la verificări suplimentare. Astfel, în bagajul personal a fost depistat un permis de conducere, pretins a fi emis de autoritățile ucrainene care nu-i aparținea. În timpul verificării actului cu tehnica specială, permisul de conducere s-a dovedit a fi falsificat. Persoana a mărturisit că a fost rugat de o rudă să ridice un colet, contra sumei de 6000 grivne, unde și era permisul de conducere.

De asemenea, în PTF Palanca polițiștii de frontieră au depistat al treilea permis de conducere cu semne vădite de falsificare. Șoferul, un cetățean ucrainean, a prezentat la control printre documente și permisul de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile Libiei. La verificarea minuțioasă a permisului a fost constatată prezența indicilor de falsificare. Străinul a fost înlăturat de la conducerea mașinii.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.