ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 3 milioane de lei și a preluat în administrare un automobil de lux de circa 2,7 milioane de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri, în valoare de peste 3 milioane de lei, săptămâna trecută în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție și Serviciului Vamal. Printre acestea se numără 4 mijloace de transport, 2 conturi în numerar, dar și alte bunuri, sechestrate într-un caz de abuz de serviciu, de spălare de bani și contrabandă. Totodată, 40 000 de lei și un automobil de lux în valoare de peste 2,7 milioane de lei a fost preluat în administrare. În prezent, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale are în examinare 107 de delegații pe 86 de cauze penale în privința a 183 de subiecți.

Iul 3, 2023 - 13:22
Urmărește-ne peGoogle news
ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 3 milioane de lei și a preluat în administrare un automobil de lux de circa 2,7 milioane de lei
Foto: CNA

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 9 expertize judiciare, dintre care 5 IT, 3 criminalistice și o evaluare a unui imobil, în procedură fiind alte 57 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au inițiat 2 noi cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 3 dosare. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 362 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 27 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 20 rapoarte de expertiză și 12 avize. În prezent, se lucrează pe 43 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a realizat 6 analize operaționale și a inițiat 41, alte 94 de studii sunt în procedură. Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 95 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 8 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 44 de apeluri. 1060 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului. În penitenciare se află 2 persoane, arestate în dosarele CNA.