Instruiri teoretico-practice pentru grupele operative ale Serviciului Vamal, organizate cu suportul partenerilor externi

Șaptesprezece ofițeri vamali din cadrul Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal au participat la un șir de instruiri teoretico-practice pentru grupele operative.

Iul 13, 2023 - 12:27
Urmărește-ne peGoogle news
Instruiri teoretico-practice pentru grupele operative ale Serviciului Vamal, organizate cu suportul partenerilor externi
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Timp de trei luni, ofițerii vamali au participat la un curs compus din mai multe dimensiuni de instruire, precum pregătirea fizică specială, manevre tactice de mânuire a armei de foc, tehnici și metode de reținere în teren a infractorilor.

Astfel, în cadrul instruirilor ofițerii vamali au exersat asupra aplicării tehnicilor de autoapărare și au efectuat cursuri de mânuire tactică a armei de foc, trageri de precizie asupra țintelor aflate la distanță, dar și au dezasamblat și asamblat diferite tipuri de arme. Exercițiile de tragere au fost efectuate din pistol Makarov și pistol-mitralieră AKMS, în cadrul Complexului Sportiv al Centrului de Sport al Armatei Naționale.

Desfășurarea acestor exerciții este necesară în condițiile în care activitatea subdiviziunilor specializate implică riscuri asupra securității personale a ofițerilor vamali. Prin urmare, este important ca angajații să gestioneze corect și eficient eventualele incidente din cadrul reținerilor în flagrant sau a perchezițiilor.

În cadrul evenimentului de finalizare a cursului, directorul adjunct al Serviciului Vamal, dl Nicolae Vutcariov a oferit participanților certificatele de susținere a orelor teoretico-practice și a reiterat rolul important al ofițerilor vamali din cadrul Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, în contracararea fraudelor vamale și depistarea persoanelor ce intenționează să introducă sau să transporte fraudulos mărfuri pe perimetrul vamal al Republicii Moldova. 

Dl Vutcariov a îndemnat fiecare ofițer vamal să-și îndeplinească cu responsabilitate și devotament misiunea în cadrul activității de serviciu, aplicând cunoștințele acumulate conform destinației, după necesitate.

Antrenamentele fac parte din programul de pregătire profesională a ofițerilor vamali și au fost desfășurate cu suportul partenerilor internaționali.