Partenerii germani sprijină Poliția de Frontieră în consolidarea capacităților instituționale

În cadrul unei vizite de lucru în subdiviziunile Direcției regionale EST a avut loc recepționarea unui nou lot de echipamente speciale de control și supraveghere a frontierei de stat, donat din partea Poliției Federale Germane.

Iul 18, 2023 - 10:25
Urmărește-ne peGoogle news
Partenerii germani sprijină Poliția de Frontieră în consolidarea capacităților instituționale
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La Sectorul Poliției de Frontieră Caplani, în prezența șefului Inspectoratului General Rosian Vasiloi, șefului adjunct al Ambasadei Republicii Federale Germania în R. Moldova Ullrich Kinne și ofițerului de legătură al Poliției Federale Germane Holger Aermann s-a desfășurat evenimentul de transmitere în dotarea instituțională a lotului de echipamente primit în prima jumătate a anului curent: 30 de stații radio și 58 de camere de termoviziune portabile. Totodată, în contextul stabilirii unor noi direcții de cooperare și suport, în subdiviziunea de frontieră a fost realizată o prezentare a acesteia, inclusiv punctată necesitatea stringentă de reconstrucție. „Pentru anul viitor, Poliția de Frontieră și-a propus inițierea renovării sectorului, prin îmbunătățirea logistică și crearea condițiilor de lucru pentru polițiștii de frontieră din Caplani.” a punctat Rosian Vasiloi.

În continuarea vizitei la frontiera de est a R. Moldova, la Sectorul Poliției de Frontieră Tudora-1 au fost expuse echipementele speciale recepționate din partea partenerilor germani în ultimii doi ani, cu referință la stații de lucru mobile, lupe multifuncționale criminalistice, dispozitive de verificare a actelor Regula, drone, automobile de model Toyota Hilux etc.

Bunurile primite vor fi utilizate în îndeplinirea corectă și eficientă a misiunilor de serviciu în teritoriu, valoarea totală a echipamentului și tehnicii achiziționate cu suportul partenerilor germani depășește 6 milioane de euro.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, delegațiile au vizitat punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, operat în comun cu partea ucraineană, dar și segmentul „verde” al frontierei de stat, cu prezentarea aspectului de patrulare pe apă a hotarului moldo-ucrainean. 

De menționat că susținerea permanentă de care beneficiază Poliția de Frontieră din partea partenerilor de dezvoltare, contribuie în mod semnificativ la consolidarea capacităților instituției de a răspunde eficient în diverse situații de risc la frontiera de stat.