Campionatul Național de Triatlon a reunit 300 de sportivi din întreaga țară

300 de participanți din întreaga țară au participat la Campionatul Național de Triatlon, care s-a desfășurat în Parcul „La Izvor” din Chișinău. Competiția a reunit atleți la categoriile de vârstă – cadeți, juniori și seniori.

Iul 25, 2023 - 18:28
Urmărește-ne peGoogle news
Campionatul Național de Triatlon a reunit 300 de sportivi din întreaga țară
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

La categoria cadeți feminin Ecaterina Mogîldea (cu scorul 0:25:45) și la categoria masculin - Kiril Pavlov (cu scorul 0:24:56) au obținut cel mai bun timp, câștigând medalii de aur. La juniori Liubovi Achimova (cu scorul de 0:41:50) și Daniil Babanschi (cu scorul de - 0:31:43) au fost cei mai rapizi, câștigând aurul, în timp ce elita competiției - Natalia Zbîrnea (cu  - 2:45:26) și Andrei Vrabii (cu - 2:45:26) au înregistrat cel mai bun scor, clasându-se pe locurile întâi.

Sergiu Gurin, secretar de stat, responsabil de domeniul tineret și sport, a adresat un mesaj pentru participanți și organizatori: „Este un moment de mândrie pentru noi toți să înregistrăm asemenea performanțe la nivel național. Campionatul Național de Triatlon confirmă interesul cetățenilor pentru sport, inclusiv pentru sportul de performanță și cel olimpic, dar și pentru un mod de viață sănătos. Felicitări tuturor atleților și organizatorilor pentru prestația excelentă!". 

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări tuturor câștigătorilor, participanților, organizatorilor Campionatului.