Medalie de argint pentru Republica Moldova la Campionatul European de Haltere pentru Tineri cu vârsta U 20-U 23

Ecaterina Grabucea a câștigat o medalie de argint pentru Republica Moldova la Campionatul European de Haltere pentru categoriile de vârstă U20 și U23, la categoria de greutate de până la 45 kg. Iulian Betca, în cadrul categoriei de până la 55 kg U20, s-a clasat pe locul al patrulea la total.

Iul 27, 2023 - 11:19
Urmărește-ne peGoogle news
Medalie de argint pentru Republica Moldova la Campionatul European de Haltere pentru Tineri cu vârsta U 20-U 23
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Tânăra halterofilă, Ecaterina Grabucea, originară din Bălți, pregătită de antrenorul Igor Grabucea, a ridicat 60 kg la proba „smuls” și 73 kg la proba „aruncat”,  iar totalul de 133 kg i-a permis să se claseze pe locul al doilea.

La rândul său, Iulian Betca, antrenat de Sergiu Crețu și Maxim Cojocaru, la Școala de Haltere din Chișinău, a ridicat 99 kg la „smuls”, clasându-se pe locul al doilea și 115 kg la „aruncat”, finalizând pe locul al patrulea, cu un total de 214 kg.

Campionatul European de Haltere pentru categoriile U20 și U23 se desfășoară la București în perioada 26 iulie-3 august. Lotul național care reprezintă țara noastră la această competiție este format din 16 sportivi. Participarea la eveniment este susținută financiar de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Ministerul adresează felicitări sportivilor și antrenorilor urându-le mult succes și noi victorii în continuare. Sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești care vor fi oferite în cadrul Galei Sportului.