Echipa masculină de baschet a Republicii Moldova obține medalia de bronz la Campionatul European de Baschet U-18

Echipa de baschet a Republicii Moldova a avut o prestație de excepție la Campionatul European de Baschet anual al Diviziei C, care a avut loc la Baku, Azerbaidjan, sportivii noștri obținând medalia de bronz.

Aug 8, 2023 - 10:15
Urmărește-ne peGoogle news
Echipa masculină de baschet a Republicii Moldova obține medalia de bronz la Campionatul European de Baschet U-18
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Republica Moldova  a fost reprezentată la Campionatul European de Baschet de 12 jucători: Miroslav Zara, Daniali Tretiacov, Vladimir Cebotari,  Daniil Meachinin, Isidor Timbala, Artiom  Biriucov,  Ilia Cucerenco, Maxim Iastremshi, Massimo Macaru, Andrei Voitenco, Bogdan Mosin, Tudor Tarlev și de către antrenorul principal Vasili Utin și asistentul său Vasili Rîjenko.

Alături de Moldova, la competiție au participat alte 8 echipe. După victoriile importante în fața echipelor din Malta și Azerbaidjan, tinerii baschetbaliști moldoveni au avansat în semifinale, unde au fost învinși de echipa din Monaco. Determinarea echipei noastre s-a manifestat în meciul pentru locul III, unde Moldova a învins Luxemburgul cu scorul de 76-68 și a obținut medalia de bronz.

Jucătorul Maxim Iastremschi a fost inclus în „echipa simbolică” a celor mai buni jucători ai campionatului.

Ministerul Educației și Cercetării adresează sincere felicitări tinerilor sportivi, antrenorilor, precum și Federației de Baschet din Republica Moldova și le urează noi performanțe.