Tineri din întreaga republică participă la sesiuni de pregătire în domeniul educației economice

Circa 100 de tineri din toate raioanele țării vor învăța, pe parcursul a trei zile, despre antreprenoriatul social, despre scrierea și managementul de proiect, comunicare și leadership, în cadrul programului de inovare socială pentru tineri - UPSHIFT Moldova, aflat la cea de-a V-a ediție.

Aug 11, 2023 - 19:41
Urmărește-ne peGoogle news
Tineri din întreaga republică participă la sesiuni de pregătire în domeniul educației economice
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

La evenimentul de deschidere au participat secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Sergiu Gurin și reprezentanta de țară UNICEF Moldova Maha Damaj. 

În cuvântul de salut, Sergiu Gurin a menționat: „Pe parcursul anilor, în acest program au fost încadrați sute de tineri, care au beneficiat de activități de educație și învățare, fiindu-le oferit suport metodologic și ghidare în procesul de implementare a inițiativelor de inovație socială. Această inițiativă se încadrează în prioritățile Strategiei de Dezvoltare a Sectorului de Tineret „Tineret 2030”. Salutăm și încurajăm participarea tinerilor în activități de educație nonformală, dar și implicarea activă a acestora în implementarea inițiativelor antreprenoriale în cadrul comunităților pe care le reprezintă”.  

„UPSHIFT este o platformă perfectă în cadrul căreia vă puteți consolida capacitățile în utilizarea noilor tehnologii digitale și abilităților ecologice pentru o lume mai sustenabilă și crearea unei vieți mai bune pentru fiecare copil și adolescent”, a menționat Maha Damaj. 

Programul UPSHIFT Moldova are ca obiectiv susținerea implicării tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social.

În Republica Moldova programul UPSHIFT este implementat de TEKEDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și cu susținerea financiară UNICEF Moldova.