Resurse umane, logistică și fluidizarea traficului transfrontalier - subiectele unei ședințe de lucru

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a cerut factorilor de decizie din cadrul Direcțiilor regionale și sediului central al IGPF să prezinte, în timpul apropiat, propuneri concrete în contextul necesităților logistice, managementului resurselor umane și planului de măsuri pe linie de fluidizare a traficului transfrontalier.

Aug 11, 2023 - 19:42
Urmărește-ne peGoogle news
Resurse umane, logistică și fluidizarea traficului transfrontalier - subiectele unei ședințe de lucru
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

De asemenea, Rosian Vasiloi a îndemnat șefii de subdiviziuni la mobilizare maximă în acest sens, prin luarea unei atitudini responsabile față de angajamentele asumate, alături de subalterni, în gestionarea frontierei de stat.

Astăzi, 11 august 2023, în cadrul unei ședințe a fost discutată starea lucrurilor pe diferite segmente de activitate la frontieră care necesită o atenție sporită pentru a interveni cu soluții și acțiuni de rezolvare.

La capitolul managementul resurselor umane s-a accentuat rolul managerilor în recrutarea de noi angajați, cât și necesitatea identificării, în comun, a unui mecanism eficient în ceea ce privește pregătirea continuă.

În cadrul prezentării activității logistice s-a punctat că la nivelul instituțional au loc pregătirile pentru sezonul de iarnă, cu achiziționarea necesarului de echipamente și piese de schimb pentru mijloacele de transport. 

Discuțiile purtate au vizat și situația la trecerea frontierei de stat, fiind subliniat că suntem în perioada când fluxurile se dublează, ceea ce necesită implementarea unui set complex de acțiuni orientate spre fluidizarea traficului. Dat fiind faptul că cetățenii moldoveni din diaspora revin acasă, dar și mulți din conaționali au planificate vacanțe peste hotare, s-a menționat despre informarea activă a călătorilor privind funcționalitatea punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta ca alternativă pentru degajarea circulației prin PTF Leușeni-Albița.

La acest subiect, șeful Poliției de Frontieră a solicitat aplicarea tuturor acțiunilor posibile în situație de trafic intensiv, cu referință la: deschiderea tuturor pistelor de control, inclusiv trecerea pe REVERS, suplinirea numărului de angajați din prima linie și echipamente speciale, sincronizare în acțiuni cu autoritățile partenere din punctele de trecere, comunicare cu cetățenii.