Optimizarea procedurilor de raportare fiscală subiect de discuție în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor

Secretara de stat a Ministerului Finanțelor Olga Golban împreună cu directorul Serviciului Fiscal de Stat Petru Rotaru au participat pe 10 august curent la o ședință, în cadrul căreia care s-a pus în discutie subiectul optimizării procedurilor de raportare fiscală menite să reducă efortul mediului de afaceri în procesul de declarare și achitare a impozitelor. Ședința a fost organizată pe platforma Consiliului economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova.

Aug 11, 2023 - 19:43
Urmărește-ne peGoogle news
Optimizarea procedurilor de raportare fiscală subiect de discuție în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor
Foto: Ministerul Finanțelor

De asemenea, au fost examinate recomandări ce au ca scop de a reduce povara timpului utilizat de către mediul de afaceri pentru raportarea către Serviciul Fiscal de Stat, cu asigurarea desfășurată spre atingerea maximă a obiectivelor cu efort cât mai rațional (și resursele alocate să fie valorificate la maxim), cu metode mai inovative și digitale, cu povară minimă asupra mediului de afaceri.

La ședință au participat reprezentanții Grupului de lucru pentru optimizarea raportării și coordonare cu suportul  Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite (USAID), Proiectului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).