Ziua Ușilor Deschise la Ministerul Finanțelor

Zeci de vizitatori, printre care copii, adolescenți și maturi au fost oaspeții Ministerului Finanțelor de Ziua Ușilor Deschise, organizată de ziua profesională a financiarului la 15 august 2023. Ghidați de echipa de management și funcționarii din minister, vizitatorii, au parcurs un traseu al finanțelor publice prin intermediul unei activități de tip ”Treasure Hunting”.

Aug 17, 2023 - 14:04
Urmărește-ne peGoogle news
Ziua Ușilor Deschise la Ministerul Finanțelor
Foto: Ministerul Finanțelor

Întreaga activitate a fost organizată în 11 ”baze” cu diverse activități interactive legate de domeniile administrare de Minister. Astfel, participanții au avut ocazia să afle informații interesante și utile despre Minister și instituțiile subordonate acestuia, despre buget, achiziții publice, asistență externă și datoria publică, audit și control financiar public intern – și funcțiile acestuia, politici fiscale și vamale, integrare europeană, nemijlocit de la cei care stau în spatele acestor procese. 

De asemenea, oaspeții au vizitat Muzeul Ministerului Finanțelor, lucrările fondului expozițional al Muzeului Serviciului Vamal, echipamentul din dotare a Echipelor Mobile din cadrul Serviciului Vamal, precum și au avut posibilitatea să interacționeze cu patrupeda Serviciului Vamal – Amy.  

Prezenți la eveniment au fost și angajați ai instituțiilor subordonate Ministerului, precum Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, Agenția Achiziții Publice, Inspecția Financiară și Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării.

Această activitate este organizată în cadrul campaniei de educație financiară “Bugetul public este bugetul tău” și este la prima ediție.

Invităm participanții care ne-au vizitat să lase o părere despre evenimentul organizat, completând acest chestionar: https://slink.ro/0cgZM.

Albumul foto poate fi accesat aici.