Ministrul Dan Perciun s-a întâlnit cu sportivii de performanță din Republica Moldova

Prioritățile Ministerului Educației și Cercetării în domeniul sportului au fost discutate, astăzi, de ministrul Dan Perciun cu mai mulți sportivi de performanță – campioni și premianți ai campionatelor europene și mondiale, inclusiv candidați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris din 2024.

Aug 18, 2023 - 20:24
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Dan Perciun s-a întâlnit cu sportivii de performanță din Republica Moldova
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Discuțiile au vizat importanța dezvoltării sportului din Republica Moldova, precum și asigurarea unei infrastructuri moderne care să contribuie la buna pregătire a sportivilor noștri pentru participarea la competiții. Au fost abordate actualele provocări din domeniu, fiind subliniat rolul Ministerului în susținerea și promovarea sportului. Un subiect aparte al discuțiilor  l-a constituit adoptarea noii Legi cu privire la educație fizică și sport.

„În timpul când făceam și eu sport am avut experiențe diferite și înțeleg de cât efort este nevoie ca să obții performanțe în acest domeniu. Suntem deschiși să găsim împreună cele mai bune soluții, să avem o viziune comună pentru a rezolva problemele sportului. Ne vom strădui să ținem cont de toate propunerile constructive și să elaborăm politici în folosul tuturor sportivilor și antrenorilor”, a menționat Dan Perciun.

La finalul ședinței, ministrul a înmânat diplome sportivilor și antrenorilor care au obținut rezultate remarcabile la campionatele europene și mondiale din ultima perioadă. Este vorba despre participanții la Campionatului European Paralimpic de Judo, Campionatul Mondial și European de Caiac-canoie Tineret și U23, Campionatul European de Haltere U20- U23, Campionatul European de Baschet, divizia C.

Sportivii și antrenorii lor vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.