Experiența României privitor la obținerea fondurilor pre-aderare la UE discutată în cadrul unei ședințe cu funcționari ai Ministerului Finanțelor

La 28 august curent, funcționari din cadrul Ministerului Finanțelor responsabili de procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană au avut o ședință online cu Laura Trofin, Senior M&E Expert Managing Director QURES Quality Research and Support din România, în scopul introducerii în procesul de obținere și gestionare a fondurilor de pre-aderare de la UE.

Aug 29, 2023 - 19:54
Urmărește-ne peGoogle news
Experiența României privitor la obținerea fondurilor pre-aderare la UE discutată în cadrul unei ședințe cu funcționari ai Ministerului Finanțelor
Foto: Ministerul Finanțelor

În cadrul ședinței, în prim plan, a fost discutat subiectul privind obținerea fondurilor pre-aderare la UE a Republicii Moldova ca țară candidată la aderare și experiența României la acest capitol. În context, experții români au apreciat pașii întreprinși de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova în avansarea pe calea reformelor și pe agenda pro-europeană a țării. Totodată, dna Trofin a confirmat sprijinul organizației pe care o reprezintă în susținerea parcursului european al țării noastre.

La întrevedere au participat secretarul general adjunct al Ministerului Ana Luca și funcționari din cadrul  Direcției integrare europeană și cooperare transfrontalieră, Direcției generale datoria sectorului public și asistență externă și Direcției generale politici si sinteza bugetară.