Circa 150 de persoane au participat la Conferința pedagogică anuală din Nisporeni

Zeci de cadre didactice și manageri ai instituțiilor de învățământ general au participat la Conferința pedagogică anuală din raionul Nisporeni.

Sep 11, 2023 - 19:51
Urmărește-ne peGoogle news
Circa 150 de persoane au participat la Conferința pedagogică anuală din Nisporeni
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Platforma de discuții a inclus mai multe subiecte de importanță majoră în domeniul învățământului, inclusiv adaptarea sistemului la noile tendințe, asigurarea unui proces educațional de calitate și crearea condițiilor mai bune de lucru pentru pedagogi. Ministerul Educației și Cercetării a fost reprezentat de șefa Direcției politici în domeniile învățământ general și învățare pe tot parcursul vieții, Marcelina Baleca. 

În cadrul evenimentului au fost organizate 15 ateliere de formare, structurate în 2 sesiuni. Astfel, cei aproximativ 150 de participanți prezenți la eveniment au avut posibilitatea să abordeze aspecte ce țin de utilizarea tehnologiilor moderne în școli, dezvoltarea abilităților de comunicare la elevi, asigurarea unui climat favorabil de studii în instituții, formarea personalității cu spirit de inițiativă pentru societatea în schimbare, integrarea inteligenței artificiale în educație și altele. De asemenea, cadrele didactice participante au avut ocazia să însușească tehnici și metode inovative de predare, împreună cu formatorii locali.  

În mesajul său Marcelina Baleca a menționat: „Calitatea educației depinde de fiecare dintre noi. Reformele lansate de minister sunt orientate spre susținerea creșterii profesionale a cadrelor didactice prin asigurarea gratuității recalificărilor și stagiilor de formare continuă, suport metodologic în conferirea și confirmarea gradelor didactice, precum și dezvoltarea unui sistem de mentorat prin crearea Institutului Național de Educație și Leadership”. 

Conferința pedagogică anuală din Nisporeni s-a desfășurat în incinta gimnaziului „Alexandru cel Bun” din Vărzărești, raionul Nisporeni și a avut genericul ,,Educație pentru sustenabilitate - Eficiență și calitate a procesului de învățământ”. 

Conferințele pedagogice se desfășoară în perioada august-octombrie și au drept scop promovarea unei platforme educaționale pentru dezbateri profesionale privind problemele și inițiativele din domeniul educației.