Cooperarea în domeniul sportului, discutată la București de Sergiu Gurin și Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport din România

Semnarea unui Memorandum de colaborare în domeniul sportului între Republica Moldova și România, acordarea în continuare a sprijinului de către specialiștii români în activitatea Agenției Antidoping din Republica Moldova, crearea unor baze comune de antrenament în sporturile nautice, dar și organizarea unui ultramaraton București-Chișinău sunt câteva dintre subiectele discutate de secretarul de stat pe domeniul sportului, Sergiu Gurin, și Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport din România.

Sep 13, 2023 - 12:32
Urmărește-ne peGoogle news
Cooperarea în domeniul sportului, discutată la București de Sergiu Gurin și Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport din România
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Întâlnirea, la care au participat și alți oficiali români, a avut loc în cadrul unei vizite de lucru efectuate de Sergiu Gurin în țara vecină.

Astfel, întocmirea unui Memorandum pe domeniul sportului va avea menirea să ofere un cadru legal conlucrării, care, deja există între federații, prin schimb de experiență și împărtășirea de succese între antrenori și sportivi.

„În contextul procesului de aderare la Uniunea Europeană, semnarea unui Memorandum bilateral în domeniul sportului este binevenită și oportună. Între federații deja sunt stabilite colaborări, iar semnarea acestui acord ne va permite să avansăm în dezvoltarea sportului de masă, inclusiv în școli și universități. Totodată, ne propunem să evoluăm în mediul academic, la nivel de cercetare în sport. La acest capitol ne confruntăm cu mari probleme. De aceea, sperăm să preluăm bunele practici, inclusiv suport metodologic, de la colegii din România”, a declarat secretarul de stat, Sergiu Gurin.

Partea română și-a arătat toată deschiderea și sprijinul pentru continuarea colaborării fructuoase întru dezvoltarea sportului din Republica Moldova.