Dosarul de concurs pentru admiterea la universități va putea fi depus online

Începând cu anul 2024, candidații la studii vor avea posibilitatea să depună dosarul de concurs pentru admiterea la universități în ciclul I și II, în format online. Procedura se va realiza în baza unui ghișeu unic - Sistemul informațional „e-Admitere”.

Sep 13, 2023 - 17:12
Urmărește-ne peGoogle news
Dosarul de concurs pentru admiterea la universități va putea fi depus online

O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Guvernului. Conceptul sistemului a fost elaborat de Ministerul Educației și Cercetării.  

Noul mecanism va simplifica procesul de admitere, va spori viteza de procesare a documentelor și va reduce timpul de stocare a dosarelor pe suport de hârtie.

În cadrul ședinței Guvernului, ministrul Dan Perciun a menționat: „Sistemul va unifica și automatiza procesul de depunere a dosarelor de admitere la universități. Totodată, acesta va îmbunătăți evidența locurilor finanțate din surse bugetare, ceea ce, în final, va avea un impact pozitiv asupra întregului proces de admitere”, a spus oficialul.  

În Republica Moldova funcționează 21 de instituții de învățământ superior, inclusiv 13 instituții publice și 8 – private.  În municipiul Chișinău sunt 17 instituții și câte 1 unitate  în municipiile Bălți, Comrat, Cahul și Taraclia.