Președinta Maia Sandu: „Fiecare școală modernizată, fiecare drum mai sigur, fiecare localitate mai amenajată înseamnă Moldova europeană”

Șefa statului a participat astăzi la lansarea drumului de ocolire a satului Troița Nouă, ale cărui lucrări de reparație s-au încheiat. „Acest segment de 6,4 km, construit de la zero, face parte din drumul care leagă Anenii Noi de Căușeni, parte a celui mai important traseu din zona de Sud-Est a țării. Drumul de ocolire va crește siguranța locuitorilor din satul Troița Nouă, iar casele lor nu vor mai avea de suferit din cauza mașinilor de mare tonaj”, a spus șefa statului.

Sep 16, 2023 - 10:49
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu: „Fiecare școală modernizată, fiecare drum mai sigur, fiecare localitate mai amenajată înseamnă Moldova europeană”
Foto: Președinția Republicii Moldova

De asemenea, Președinta Maia Sandu a fost în Căușeni, unde a discutat cu cadrele didactice de la liceele din orașPrin Programul „Satul European”, instituțiile educaționale din Căușeni au beneficiat de aproape 12 milioane de lei pentru îmbunătățirea condițiilor în școli și grădinițe. Președinta a vorbit cu profesorii și managerii școlari despre prioritățile anunțate de Ministrul Educației și Cercetării: promovarea profesiei pedagogice și creșterea prestigiului acesteia, constituirea unei rețele naționale de cel puțin 1000 de mentori, alocarea resurselor pentru formare profesională și recalificare, o mai bună asigurare cu transport școlar, dotarea instituțiilor de învățământ cu calculatoare, laboratoare digitale și alte echipamente performante, asigurarea a cel puțin 90% din instituțiile de învățământ cu blocuri sanitare în interior. 

„Fiecare școală modernizată, fiecare drum mai sigur pentru oameni, fiecare localitate mai amenajată înseamnă să fim tot mai aproape de obiectivul nostru - Moldova europeană”, a declarat Președinta Maia Sandu.