Faptele ilegale a doi conaționali, deconspirate la frontieră

Un conațional a fost depistat la volanul mașinii, neavând permis de conducere și cu toate documentele pentru automobil - expirate, iar al doilea tânăr moldovean - deținea o carte de identitate românească cu semne de falsificare. Incidentele au fost înregistrate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD, la sfârșitul săptămânii trecute.

Sep 18, 2023 - 14:33
Urmărește-ne peGoogle news
Faptele ilegale a doi conaționali, deconspirate la frontieră
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În zona de frontieră, pe traseul Cuconeștii Noi-Văratic a fost oprit în trafic un conațional, originar din satul Duruitoarea Nouă, la volanul unui automobil înmatriculat în R. Moldova. În cadrul verificărilor de rigoare, polițiștii de frontieră au stabilit că toate actele pentru mașină sunt nevalabile, fiind expirate. Ba mai mult că, tânărul de 30 de ani nu a putut prezenta permisul de conducere și a recunoscut că nici nu-l deține. Până la elucidarea circumstanțelor, autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi, iar cazul este documentat în continuare de către IP Rîșcani.

Al doilea conațional a încercat să treacă frontiera de stat având o carte de identitate românească cu semne vădite de falsificare. Astfel, în punctul de trecere a frontierei Costești, printre pasagerii unui autocar de rută a fost identificat tânărul moldovean de 20 de ani, locuitor al raionului Hâncești. La audieri, acesta a declarat că buletinul românesc l-a cumpărat în Franța și ar fi achitat pe el - 150 EUR. Documentul cu pricina a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările pe caz continuă.