Alți doi tineri, identificați la trecerea frontierei cu acte falsificate

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST cercetează doi călători care au prezentat la controlul de frontieră documente falsificate. Ambele persoane au recunoscut că actele sunt cumpărate și ar fi oferit sute de euro unor intermediari.

Sep 18, 2023 - 14:34
Urmărește-ne peGoogle news
Alți doi tineri, identificați la trecerea frontierei cu acte falsificate
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, un șofer moldovean de 19 ani este documentat pentru folosirea permisului de conducere falsificat. Tânărul s-a prezentat la volanul mașinii personale, pe direcția de ieșire din țară. În cadrul verificării minuțioase a permisului care ar fi emis de către autoritățile moldovene, polițiștii de frontieră au constatat că actul conține indici vădiți de falsificare. În declarații, conaționalul a mărturisit că și-a cumpărat permisul contra sumei de 250 EUR.  

În punctul de trecere a frontierei Tudora, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 35 de ani, care deținea un permis de conducere falsificat. La cele stabilite, străinul a declarat că ceva timp în urmă i-a fost furat portmoneul cu tot cu acte, fapt ce l-a motivat să-și perfecteze un alt permis. Prin intermediul unei persoane identificate pe internet a reușit să obțină un nou permis, ar fi costat 300 de dolari.

În ambele cazuri actele au fost ridicate, iar pe numele persoanelor s-au inițiat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.