Măsuri speciale în contextul tranzitului de retur al evreilor hasidici

Începând de astăzi, evreii hasidici care au marcat Anul Nou evreiesc în orașul ucrainean Uman, vor tranzita teritoriul Republicii Moldova pentru a-și continua deplasarea către țara de reședință. Instituțiile din domeniul securității naționale reiau aplicarea măsurilor speciale pentru gestionarea fluxului sporit de tranzit și oferirea unui grad optim de confort atât cetățenilor, cât și tuturor călătorilor.

Sep 18, 2023 - 14:36
Urmărește-ne peGoogle news
Măsuri speciale în contextul tranzitului de retur al evreilor hasidici
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Aeroportul Internațional Chișinău este pregătit să gestioneze numărul sporit de aeronave și călători. În proximitatea acestuia a fost instalat un platou de așteptare destinat evreilor hasidici. De asemenea, au fost instalate corturi destinate verificărilor. Pentru a evita suprapunerea cu cursele regulate, sunt create fluxuri speciale de procesare a documentelor călătorilor pelerini și suplinite turele de personal pentru optimizarea proceselor. Totodată, pasagerii curselor aeriene sunt îndemnați să se prezinte cu rezervă de timp la Aeroportul Internațional Chișinău. Accesul în aerogară va fi strict pentru personalul aeroportuar și pasagerii cu bilet pentru cursele aeriene. 

Pe drumurile naționale dinspre punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene, echipaje ale Poliției vor asigura fluidizarea traficului întru evitarea creării ambuteiajelor și disconfortului pentru participanții la trafic. 

Ministerul Afacerilor Interne va asigura implementarea tuturor măsurilor speciale pentru a garanta liniștea publică și derularea obișnuită a activităților cotidiene.