În weekend, polițiștii din Orhei în comun cu colegii de la INSP au contracarat și documentat mai multe încălcări

5 șoferi au fost documentați după ce au fost depistați în trafic în stare de ebrietate.

Sep 18, 2023 - 18:46
Urmărește-ne peGoogle news
În weekend, polițiștii din Orhei în comun cu colegii de la INSP au contracarat și documentat mai multe încălcări
Foto: Poliția Republicii Moldova

Printre ei se numără doi motocicliști de 21 de ani, din raionul Orhei, care au urcat la ghidonul motocicletei cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,29 și 0,69 mg/l.

Polițiștii au stopat și două automobile de marca Ford, în localitățile Pohrebeni și Bolohani.

Ambilor conducători li s-a stabilit gradul de alcoolemie de 0,33 și 0,45 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Un alt caz a fost înregistrat atunci când polițiștii aflați în misiune de serviciu au stopat un automobil de marcă Volkswagen, condus haotic.

În timpul documentării s-a stabilit că șoferul de 24 de ani avea un comportament suspect și nu se subordona cerințelor legale ale polițiștilor.

La solicitarea repetată a polițiștilor de a fi supus testării, aceasta a refuzat. În consecință este documentat pentru refuzul de la testarea alcoolscopică, conform Codului Penal.

Toate mijloacele de transport au fost ridicate la parcarea specială.

Tot în rezultatul acțiunilor întreprinse de către polițiști a fost stabilit un tânăr de 21 de ani, care a prezentat un permis de conducere fals, cu însemnele autorităților din România.

Pe caz a fost pornită o cauză penală. Ca urmare măsurilor întreprinse în perioada zilelor de sâmbătă și duminică, în total au fost constatate și documentate 44 de contravenții, a fost localizat un debitor de stat și verificați 18 posesori de arme.