Administrațiile parlamentare din țările Parteneriatului Estic au efectuat un schimb de bune practici

Chișinău, 18 septembrie 2023 – Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, însoțită de un grup de funcționare au participat la un program de instruire și schimb de bune practici cu administrațiile parlamentare ale țărilor Parteneriatului Estic. Programul a fost găzduit de Parlamentul Georgiei, în perioada 11-15 septembrie, fiind desfășurat pe platforma rețelei de femei din cadrul administrațiilor parlamentare.

Sep 18, 2023 - 18:49
Urmărește-ne peGoogle news
Administrațiile parlamentare din țările Parteneriatului Estic au efectuat un schimb de bune practici
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Agenda a inclus o serie de activități centrate pe tehnicile de scriere a discursului public, păstrarea mesajului concis, argumentarea constructivă, structura discursului și prezentarea acestuia în fața auditoriului. Participanții, funcționari publici din cadrul administrațiilor parlamentare din Azerbaidjan, Georgia, Ucraina și Republica Moldova au vorbit și despre strategiile discursului public, care, fiind corelate cu o gestionare corectă a mesajelor, asigură o comunicare instituțională eficientă.

Totodată, participanții au avut discuții cu Președintele Parlamentului Georgiei, Shalva Papuashvili, și cu membrii Consiliului Egalității de Gen al Parlamentului Georgiei. La Tbilisi, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a discutat cu omologul său, Secretarul general al Parlamentului Georgiei și Președintele Rețelei Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic, Ketevan Kvinikadze, pe subiecte legate de cooperarea la nivel bilateral și regional între administrațiile parlamentare.

Activitatea de instruire a fost organizată cu suportul proiectului regional „Administrație parlamentară modernă și puternică în țările Parteneriatului Estic”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).