Ministra Ala Nemerenco a avut o serie de întrevederi bilaterale în contextul participării la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

În perioada 18-26 septembrie, ministra Sănătății, Ala Nemerenco participă la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (UNGA 78), orașul New York, Statele Unite ale Americii.

Sep 20, 2023 - 18:42
Urmărește-ne peGoogle news
Ministra Ala Nemerenco a avut o serie de întrevederi bilaterale în contextul participării la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite
Foto: Ministerul Sănătății

La New York, Ministra sănătății a avut o întrevedere cu Administratorul Adjunct al Biroului pentru Europa și Eurasia al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Erin Elizabeth McKee. În cadrul acesteia, s-a discutat prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul sănătății, precum și domeniile în care este necesar suportul USAID.

Totodată, au fost trasate planurile de cooperare pe viitor și domeniile de interes ale Agenției pentru perioada 2024-2027, și anume susținerea modernizării sectorului sănătății cu suportul USAID și dezvoltarea parteneriatelor între instituții medicale concrete ale ambelor state.

Menționăm că, în marja Segmentului de Nivel Înalt al sesiunii a 78-a a Adunării Generale ONU (UNGA78), Ministra sănătății participă la reuniunile de nivel înalt în domeniul sănătății în cadrul cărora vor fi adoptate Declarații Politice. Astfel, Ministra sănătății va avea intervenții în cadrul celor trei evenimente: reuniunea de nivel înalt privind prevenirea, pregătirea și răspunsul la pandemii, din 20 septembrie, reuniunea de nivel înalt privind acoperirea universală cu servicii de sănătate din 21 septembrie, și reuniunea de nivel înalt privind lupta împotriva tuberculozei, din 22 septembrie 2023.