Republica Moldova a recepționat un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Compoziția vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Vaccinul a fost stocat în condiții sigure cu respectarea cerințelor de stocare în cadrul Depozitul Național de Vaccinuri ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Sep 20, 2023 - 18:45
Urmărește-ne peGoogle news
Republica Moldova a recepționat un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal
Foto: Ministerul Sănătății

Lotul de vaccin urmează să fie distribuit, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare din țară pentru vaccinarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire la gripă, în mod prioritar, persoanelor cu maladii cronice și imunitate compromisă, vârstnicilor, gravidelor, lucrătorilor medicali și angajaților structurilor de forță, etc.

Vaccinarea contra gripei poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea contra infecției COVID-19.

Menționăm, că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cauzate de gripă.

Vaccinarea contra gripei contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a formelor severe de boală, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă.