Un forum național al cadrelor didactice va fi organizat în premieră la Chișinău de Președinția Republicii Moldova și Ministerul Educației și Cercetării

Peste 400 de profesori și manageri școlari vor participa la Forumul Național al Cadrelor Didactice care se va desfășura pe data de 7 octombrie. Evenimentul este organizat de Președinția Republicii Moldova împreună cu Ministerul Educației și Cercetării.

Sep 22, 2023 - 20:31
Urmărește-ne peGoogle news
Un forum național al cadrelor didactice va fi organizat în premieră la Chișinău de Președinția Republicii Moldova și Ministerul Educației și Cercetării

Învățătorii, profesorii, cadrele didactice de sprijin, managerii școlari, formatorii naționali și locali, tinerii specialiști, studenții ce vor absolvi în acest an universitatea sunt invitați să se înscrie la eveniment accesând următorul link: https://forms.gle/pHf9o43hdry9a1AV9

Subiectele abordate la Forum vizează activitatea învățătorilor, profesorilor, cadrelor didactice de sprijin, managerilor școlari, formatorilor naționali și locali, tinerilor specialiști, studenților ce vor absolvi în acest an academic universitatea.

Participanții la forum vor discuta despre inovații educaționale, oportunități și provocări, despre bunele practici din Republica Moldova și din alte țări, și despre cum pot fi acestea preluate și multiplicate, astfel ca fiecare copil din Republica Moldova să-și poată dezvolta potențialul și talentele. 

Evenimentul va începe cu o sesiune de întrebări și răspunsuri la care va participa Președinta Maia Sandu și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Invitatul special al forumului este Mircea Miclea, autor, psiholog, educator, antreprenor, ex-ministru al Educației în România, întemeietor al Școlii psihologice cognitive din această țară. 

Forumul Național al Cadrelor Didactice este organizat la inițiativa Președintei Republicii Moldova Maia Sandu de către Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia, Marea Britanie, Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Norvegiei, Japoniei, precum și Fundației Orange, în parteneriat cu Universitatea de Stat, Mediacor și Clasa Viitorului.