Misiunea FMI, condusă de Clara Mira, și-a început vizita la Chișinău

O misiunea a Fondului Monetar International (FMI) se va afla la Chișinău în perioada 25 septembrie – 6 octombrie 2023. Misiunea va purta discuții privitoare la cea de-a patra evaluare a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), precum și al solicitării autorităților de a acorda susținere Republicii Moldova în baza noului Mecanism de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate (RSF).

Sep 26, 2023 - 10:52
Urmărește-ne peGoogle news
Misiunea FMI, condusă de Clara Mira, și-a început vizita la Chișinău
Foto: Ministerul Finanțelor

Luni, 25 septembrie curent, conducerea Ministerului Finanțelor a avut o întâlnire cu membrii delegației FMI. Agenda discuțiilor a cuprins aspecte referitoare la situația bugetară, perspectivele la nivel macroeconomic, cooperarea cu FMI în procesul de sprijinire a parcursului european al Republicii Moldova și alte subiecte de interes comun.

Pe perioada vizitei, misiunea FMI va avea un şir de şedinţe de lucru cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor pentru a face analiza evoluțiilor recente și progresul atins în implementarea programului guvernamental.

Misiunea FMI este condusă de către Clara Mira și va fi încheiată la 6 octombrie curent. Ulterior, vor fi făcute recomandări privind implementarea programului.