Campanie de informare privind valorile democratice și integrarea europeană

Mai multe instituții educaționale din Chișinău, Edineț, Soroca, Strășeni și Căușeni vor participa la o campanie de informare privind valorile democratice și integrarea europeană. Activitatea are genericul „Caravana Cetățeniei Democratice” și se va desfășura în perioada 25-30 septembrie curent.

Sep 26, 2023 - 17:24
Urmărește-ne peGoogle news
Campanie de informare privind valorile democratice și integrarea europeană
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Prezentă la festivitatea de lansare a campaniei, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Valentina Olaru a menționat: „Întreaga comunitate educațională trebuie să promoveze respectul pentru diversitate, să dezvolte capacitatea de a se angaja în dialog, să cultive democrația care formează o societate pașnică și capabilă să-și protejeze valorile”. 

Timp de cinci zile organizatorii își propun să interacționeze cu elevii, studenții, cadrele didactice și să abordeze, alături de experți invitați din Ucraina și Georgia, subiecte precum: „Educație pentru integrarea europeană”, „Cetăţenia democratică: drepturi şi responsabilităţi”, „Cum să folosiți trecutul pentru a construi societăți durabile”, „Cetățenia națională vs. Cetățenia europeană” etc. 

Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Agenției germane pentru educație civică și are scopul să sprijine furnizorii de educație pentru cetățenie din regiunea Parteneriatului Estic care promovează activ și apără valorile democrației. 

Activitatea se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării în parteneriat cu Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova și rețeaua Est-Europeană pentru Educație pentru Cetățenie, care organizează în țările de parteneriatul estic Caravana Democrației 2023. La eveniment au participat experți internaționali: Valery Balayan (Ucraina), Azar Ramazanov (Azerbaijan), Nino Gvaramadze (Georgia), Yuriy Petrushenko (Ucraina).