La Bălți va fi construit un spital regional de nivel terțiar

Guvernul a aprobat la inițiativa Ministerului Sănătății semnarea Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) pentru realizarea proiectului „Construcția Spitalului Regional Bălți”

Sep 26, 2023 - 17:32
Urmărește-ne peGoogle news
La Bălți va fi construit un spital regional de nivel terțiar
Foto: Ministerul Sănătății

Documentul  prevede acordarea unui împrumut Guvernului Republicii Moldova în valoare de 86 milioane de euro. Costul total al proiectului este estimat la 108 milioane de euro, respectiv ponderea finanțării CEB constituie maximum 80,6 %.

Proiectul presupune construcția la Bălți a unui nou spital regional de nivel terțiar, cu un număr total de 340 de paturi în regim de spitalizare și 78 de paturi în regim ambulatoriu. Astfel, populația din regiunea de nord a Republicii Moldova va avea acces la servicii medicale de nivel terțiar calitative și sigure, cu echipamente de ultimă generație, care astăzi sunt acordate doar la Chișinău.

Menționăm că, Acordul-cadru de împrumut va intra în vigoare la  data recepționării de către CEB a notificării în scris din partea RM cu privire la finalizarea procedurilor interne.