Șase unități de tehnică de intervenții la incendii au fost recepționate pentru posturile teritoriale de salvatori și pompieri din localitățile Republicii Moldova

Astăzi, 03 octombrie 2023 la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc ceremonia solemnă de transmitere a 6 unități de tehnică pentru intervenții în incendii. Donația a fost efectuată din partea pompierilor voluntari din Republica Austria.

Oct 3, 2023 - 17:00
Urmărește-ne peGoogle news
Șase unități de tehnică de intervenții la incendii au fost recepționate pentru posturile teritoriale de salvatori și pompieri din localitățile Republicii Moldova
Foto: IGSU

În cadrul evenimentului a participat șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, conducătorul echipei de pompieri voluntari din Austria, dl. Kohler Johannes Michael, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale și pompierii voluntari din Austria.
În discursul său, Șeful IGSU a menționat faptul că aceste evenimente au devenit o tradiție multianuală în scopul consolidării capacităților autorităților publice locale în gestionarea situațiilor de urgență. Astfel, cu ajutorul partenerilor din Austria, comunitățile din țara noastră au reușit să creeze posturi de salvatori și pompieri complet voluntare, destinate intervenției primare în situații de urgență.  Totodată, oficialul a adus mulțumiri pompierilor voluntari pentru eforturile depuse în transportarea tehnicii, dar și familiarizarea cu activitățile voluntare din Austria. 
Reprezentații voluntari din Austria s-au arătat interesați de activitate comunitară din țara noastră și și-au exprimat dorința de a împărtăși din experiența lor oamenilor din Republica Moldova. Mai mult, voluntarii austrieci au menționat că timp de 10 ani au creat un frumos parteneriat cu autoritățile din țara noastră reușind să suplinească posturile voluntare din Republica Moldova cu 60 unități de tehnică. 
Cele 6 autospeciale oferite de pompierii voluntari vor ajunge în subdiviziunile IGSU din Telenești și Orhei, dar și pentru următoarele posturi teritoriale de salvatori și pompieri din localitățile Trebujeni, raionul Orhei, Suhuluceni, raionul Telenești și Cîrnăţenii Noi, raionul Căușeni. 
Potrivit IGSU, la moment în Republica Moldova sunt 68 de posturi teritoriale de salvatori și pompieri, iar 20 dintre ele funcționează pe bază de voluntariat.