Opt angajați IGSU membri ai echipei USAR din Republica Moldova au participat la un curs de instruire în domeniul căutare - salvare în mediu urban în România

În perioada 02 – 13 octombrie 2023, opt angajați IGSU, membri ai echipei USAR au participat la un curs de instruire în domeniul căutare - salvare în mediu urban. Instruirile au avut loc în cadrul Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență Ciolpani al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România. Aici, cei opt salvatori moldoveni din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 și nr.2 a IGSU au avut parte de lecții teoretice, dar și practice în vederea perfecționării capacităților de intervenției în situații excepționale.

Oct 13, 2023 - 17:52
Urmărește-ne peGoogle news
Opt angajați IGSU membri ai echipei USAR din Republica Moldova au participat la un curs de instruire în domeniul căutare - salvare în mediu urban în România
Foto: IGSU

Pe parcursul a 2 săptămâni, salvatorii au aplicat tehnicile și procedurile de intervenție în domeniul efectuării lucrărilor de căutare-salvare a persoanelor din dărâmăturile blocurilor urbane, dar și salvarea sinistraților de la etajele superioare ale clădirilor avariate. Totodată, aceștia au însușit contextul general în care se desfășoară intervenția și caracteristicile tehnico-tactice ale mijloacelor utilizate în acțiuni specifice de căutare-salvare urbană. Mai mult, salvatorii au avut posibilitatea de a-și forma abilități de conducere a echipei în efectuarea lucrărilor de căutare-salvare din medii ostile în caz de situații de risc și excepționale.

Cursul de instruire a avut drept scop creșterea capacităților de intervenție a echipei USAR din Republica Moldova în vederea desfășurări operațiunilor complexe de căutare-salvare în mediu urban.

Instruirile au fost organizate în baza Planului de cooperare în domeniul formării profesionale al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova și România pentru anul 2023.