Republica Moldova va colabora cu Elveția în domeniul muncii și ocupării forței de muncă

În cadrul vizitei de lucru efectuate în Elveția, ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu a semnat un Memorandum de înțelegere cu Departamentul Federal pentru Economie, Educație și Cercetare al Confederației Elvețiene.

Oct 19, 2023 - 15:22
Urmărește-ne peGoogle news
Republica Moldova va colabora cu Elveția în domeniul muncii și ocupării forței de muncă
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Scopul Memorandumului este de a stabili o bază pentru ca părțile semnatare să întreprindă activități de cooperare în domeniul muncii și al ocupării forței de muncă de interes reciproc la nivel național și internațional, pentru a aprofunda înțelegerea reciprocă a sistemelor, pentru a promova munca decentă și pentru a contribui la progresul economiilor statelor semnatare.

Ariile de cooperare specificate în document sunt: legislația muncii, inclusiv dreptul internațional, relațiile de muncă și dialogul social, condițiile de muncă, inspecția muncii, politicile privind piața muncii etc.

Cadrul de colaborare va include schimb de informații și bune practici, întâlniri, seminare, proiecte de cooperare și consolidare a capacităților, studii comune, inițiative comune în cadrul organizațiilor multilaterale la care participă semnatarii ș.a.