Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară

În contextul informațiilor vehiculate în spațiul public, venim cu clarificări referitor la modalitatea de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului, destinat persoanelor nevoiașe.

Oct 19, 2023 - 15:25
Urmărește-ne peGoogle news
Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară

Conform noilor prevederi, ajutorul pentru perioada rece a anului a fost inclus în programul de compensații la energie „Ajutor la contor” și va fi acordat sub formă de plată monetară lunară.

Această decizie a fost luată pentru a simplifica accesul la ajutorul financiar acordat pentru sezonul rece al anului și a ne asigura că toate familiile social-vulnerabile vor beneficia de suport din partea statului, pentru a face față cheltuielilor pentru încălzire.

Pentru a beneficia de acest suport financiar, familiile se vor înregistra pe platforma compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023. Persoanele care nu dispun de mijloace tehnice sau nu au competențe digitale vor fi ajutate să se înregistreze de către asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate.

Modificările în procedura de acordare a suportului financiar pentru perioada rece a anului au fost prevăzute în Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, modificată pe 15 septembrie curent, iar în scurt timp, vor fi operate și alte modificări la cadrul normativ, care vor pune în aplicare ajustările deja efectuate.