Drepturile și oportunitățile oamenilor sunt esențiale în răspunsul statelor la schimbările sociale

În perioada 19-20 octombrie curent, la Geneva, are loc conferința cu genericul „Populație și dezvoltare: asigurarea drepturilor și a alegerilor”, organizată de Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație. Evenimentul are drept scop să evalueze progresul în direcția atingerii obiectivelor adoptate la Conferința Internațională pentru Populație și Dezvoltare de la Cairo din 1994.

Oct 20, 2023 - 15:21
Urmărește-ne peGoogle news
Drepturile și oportunitățile oamenilor sunt esențiale în răspunsul statelor la schimbările sociale
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

La eveniment participă în jur de 300 de reprezentanți ai guvernelor, societății civile, organizațiilor internaționale, tinerilor și ai sectorului privat din cele 56 de state din Europa, America de Nord și Asia Centrală, inclusiv Republica Moldova, care și-au asumat angajamentele să respecte prevederile Programului adoptat la Cairo.

Pa parcursul celor două zile, participanții urmează să analizeze tendințele populației și să vină cu soluții la provocările identificate. Concluzia primei zile de conferință este că investiția în oameni și respectarea drepturilor acestora este o prioritate pentru a face față provocărilor socio-economice și demografice actuale și a profita la maximum de oportunitățile care apar.

Republica Moldova este reprezentată de o delegație de nivel înalt din care fac parte ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, și reprezentanți ai Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, UNFPA Moldova, ONU Moldova, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, Gender-Centru, Fundația Moldcell.