Copiii au acces sporit la servicii medicale diagnostice de înaltă performanță

Copiii internați sau care primesc asistență în cadrul Unității Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” au acces la o metodă modernă de diagnostic, datorită tomografului computerizat din dotare.

Oct 27, 2023 - 21:31
Urmărește-ne peGoogle news
Copiii au acces sporit la servicii medicale diagnostice de înaltă performanță
Foto: Ministerul Sănătății

Astăzi, echipamentul a fost inaugurat în cadrul unui eveniment, la care a participat președinta țării, Maia Sandu, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, deputatul Adrian Belîi, administrația și personalul medical al instituției.

În lipsa tomografului computerizat, copiii erau transferați în alte instituții pentru efectuarea investigației de înaltă precizie. Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” a fost asigurat cu acest echipament performant de Ministerul Sănătății în contextul implementării Acordului de grant din cadrul Programului de dezvoltare economică și socială finanțat de Guvernul Japoniei. Valoarea aparatului constituie 15,2 milioane de lei.

În ultima perioadă, instituția medicală a fost dotată de Ministerul Sănătății și cu alte echipamente, care au contribuit la îmbunătățirea calității serviciilor acordate copiilor, în sumă de circa 18 milioane de lei. Printre acestea se numără aparate de ultrasonografie, ventilatoare pulmonare, aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale, lămpi și mese de operație, etc.