CEC a participat la cea de-a 11-a Reuniune anuală a instituțiilor de management electoral

În perioada 24-25 octombrie 2023, delegația Comisiei Electorale Centrale, formată din membrul CEC Vasile Postolache și consultanta superioară a Direcției comunicare relații publice și mass-media din Aparatul Comisiei, Cristina Parfeni, a participat la cea de-a 11 Reuniune anuală a instituțiilor de management electoral, care s-a desfășurat la Batumi, Georgia.

Oct 28, 2023 - 21:34
Urmărește-ne peGoogle news
CEC a participat la cea de-a 11-a Reuniune anuală a instituțiilor de management electoral
Foto: CEC

Evenimentul a fost organizat de Comisia Electorală Centrală a Georgiei, cu suportul Consiliul Electoral Suprem al Republicii Autonome Adjara, Fundației Internaționale pentru Sisteme Electorale (IFES), Oficiul Consiliului Europei în Georgia și Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor s-au referit la tehnologiile informaționale și impactul acestora asupra mecanismelor de dezinformare în alegeri.

Scopul evenimentului a fost de a realiza un schimb de experiență între experți și oficiali electorali privind metodele de combatere a dezinformării în alegeri prin prisma utilizării tehnologiilor informaționale și asigurarea securității datelor în procesul de organizare și desfășurare a scrutinelor.

În cadrul conferinței, membrul CEC Vasile Postolache a împărtășit experiența Republicii Moldova la capitolul asigurării integrității datelor despre alegători, acțiunile instituției în lupta cu dezinformarea în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor, dar și pașii întreprinși de CEC în procesul de implementare a sistemelor electronice de vot.

Conferința a fost un bun prilej de a face un schimb de opinii privind capacitățile instituțiilor electorale de a face față noilor provocări în era dezvoltării rapide a sistemelor digitale.