Instruiri în domeniul integrității pentru polițiștii de frontieră

Un curs de formare și instruire în domeniul integrității Poliției a reunit mai mulți angajați ai subdiviziunilor subordonate ale Ministerului Afacerilor Interne. La activitățile teoretice și practice au participat 10 polițiști de frontieră, dar și în calitate de formatori trei reprezentante din cadrul Poliției de Frontieră.

Noi 10, 2023 - 16:30
Urmărește-ne peGoogle news
Instruiri în domeniul integrității pentru polițiștii de frontieră
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Discuțiile între participanți au inițiat cu informații generale privind conceptul de integritate, definiții și normele legale, inclusiv relația între integritatea instituțională și cea profesională. Totodată, formatorii au punctat despre responsabilitățile pentru cultivarea integrității instituționale în cadrul entităților publice, cât și riscurile și răspunderea disciplinară în contextul încălcării integrității.

Cursul a fost unul interactiv, participanții acordând multiple întrebări formatorilor, dar și au avut o implicare activă în diferite studii de caz.

NOTĂ: În perioada 7 - 9 noiembrie 2023, sub egida Centrului de Guvernare a Sectorului de Securitate de la Geneva (DCAF) a fost desfășurat cursul de formare și instruire privind integritatea Poliției.