Investițiile în infrastructura universitară și modernizarea cursurilor, discutate de ministrul Dan Perciun cu rectorii

Îmbunătățirea calității, finanțării și managementului învățământului superior, precum și modernizarea și dotarea celor șapte instituții publice de învățământ beneficiare ale Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” au fost discutate în cadrul unei ședințe comune a ministrului Dan Perciun cu rectorii acestor universități.

Noi 14, 2023 - 11:24
Urmărește-ne peGoogle news
Investițiile în infrastructura universitară și modernizarea cursurilor, discutate de ministrul Dan Perciun cu rectorii
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

La moment sunt demarate mai multe achiziții de echipamente, mobilier, computere și alte bunuri care urmează să ajungă în curând în sălile de curs, laboratoare, centre etc.

Concomitent cu dotările și investițiile în infrastructura universitară sunt în curs de desfășurare cursurile de instruire a personalul științifico-didactic, dar și de modernizare de curricula și suporturi de curs. Pentru aceasta instituțiile beneficiare achiziționează servicii și expertiză atât la nivel național, cât și internațional.

În urma implementării proiectelor investiționale aprobate de Guvernul Republicii Moldova vor fi dotate 52 de laboratoare și centre de cercetare, 67 de săli de curs, săli polifuncționale și alte spații de instruire, 18 centre didactice și de consiliere, iar peste 20.000 de studenți și 1500 de cadre didactice vor beneficia de aceste investiții. 

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” este implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și finanțat de Banca Mondială.