Circa 340 de funcționari publici au beneficiat de instruiri anticorupție, organizate de CNA, în această săptămână

Ofițerii Direcției educație anticorupție ai Centrului Național Anticorupție s-au întâlnit cu circa 340 de funcționari publici în cadrul celor 6 instruiri realizate, în această săptămână, pentru a-i informa despre măsurile de prevenire și combatere a corupției.

Noi 17, 2023 - 19:30
Urmărește-ne peGoogle news
Circa 340 de funcționari publici au beneficiat de instruiri anticorupție, organizate de CNA, în această săptămână
Foto: CNA

Angajații Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor au fost instruiți în cadrul unui seminar cu genericul „Măsurile de asigurare a integrității instituționale și profesionale” despre cultivarea integrității în sectorul public, denunțarea manifestărilor corupției, dar și despre rolul avertizorilor de integritate.

În cursul săptămânii, ofițerii Direcției Educație Anticorupție a CNA au vizitat lucrătorii medicali ai IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” și le-au vorbit despre regimul juridic al cadourilor, influențele necorespunzătoare, mecanismele de denunțare a manifestărilor de corupție și răspunderea pentru lipsa integrității.

Tot în săptămâna curentă, circa 104 studenți ai Universității de Stat din Moldova au aflat despre premisele, efectele fenomenului corupției și rolul CNA în lupta cu corupția. Mai târziu, tinerii USM-iști au verificat cunoștințele dobândite în cadrul Quiz-ului Pro-Integritate.

Amintim că, scopul activităților realizate de către ofițerii CNA pe componenta de prevenire a corupției sunt orientate pe cultivarea și consolidarea climatului de integritate instituțională, prin promovarea politicilor anticorupție și integritate.