Reprezentanții Serviciului Vamal au vorbit despre prevederile noului Cod vamal, în cadrul Conferinței Naționale MOLDTAX

Astăzi, 17 noiembrie, reprezentanții Serviciului Vamal au participat în calitate de formatori la Conferința Naționala MOLDTAX. Specialiștii din cadrul Serviciului Vamal au punctat principalele modificări aduse de noul Cod vamal și multiplele beneficii pentru mediul de afaceri, elaborarea și implementarea căruia reprezintă unul dintre angajamentele asumate pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova.

Noi 17, 2023 - 19:36
Noi 17, 2023 - 19:37
Urmărește-ne peGoogle news
Reprezentanții Serviciului Vamal au vorbit despre prevederile noului Cod vamal, în cadrul Conferinței Naționale MOLDTAX
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Printre cele mai importante noutăți ale cadrului normativ-legislativ au fost enumerate simplificarea procedurilor vamale, excluderea taxelor pentru proceduri vamale, digitalizarea și automatizarea proceselor pentru excluderea mediului de hârtie, ceea ce va facilita schimburile comerciale și activitatea mediului de afaceri.

În cadrul evenimentului participanții au discutat și despre tendințele și politicile fiscale din anul 2024, măsurile pentru sprijinirea mediului de afaceri, dar și modul de armonizare a cadrului normativ la prevederile europene și internaționale.

Conferința Naționala MOLDTAX a fost organizată de către PROACTIVE și a reunit reprezentanții instituțiilor de stat, ai mediului academic, businessului, dar și experții practicieni din domeniu și a servit drept platformă de dezbateri științifica-practice pe aspectelor contabile, financiare și fiscale actuale de mare interes.