CEC a stabilit data convocării în ședință a consilierilor din alte cinci consilii raionale

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, zilele în care se vor convoca în prima ședință consilierii din cadrul unor consilii raionale.

Noi 23, 2023 - 16:48
Urmărește-ne peGoogle news
CEC a stabilit data convocării în ședință a consilierilor din alte cinci consilii raionale

Consilierii Consiliului raional Ocnița se vor întruni în prima ședință pe data de 24 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00.

Pe data de 27 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, în ședință se vor convoca consilierii Consiliului raional Dondușeni și Soroca. În aceiași zi, începând cu ora 13:00 în ședință se vor convoca consilierii Consiliului raional Taraclia.

Pe data de 28 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, consilierii Consiliului raional Hîncești se vor convoca în prima lor ședință.

Conform prevederilor cadrului legal, ședința consiliului este deliberativă dacă la ea participă cel puțin două treimi din numărul consilierilor aleși. La ședința de constituire se dezbat doar subiecte referitoare la  aducerea la cunoștință, de către reprezentantul organului electoral a hotărârii privind atribuirea mandatelor de consilier, inițierea constituirii fracțiunilor, a alianțelor, a blocurilor, inițierea constituirii comisiilor consultative de specialitate.

Lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier dintre cei prezenți la ședință, asistat de unul sau 2 dintre cei mai tineri consilieri dintre cei prezenți.