Premii pentru coordonatorii „Săptămânii Europene a Sportului 2023”

Reprezentanți ai mai multor țări - coordonatori ai „Săptămânii Europene a Sportului”, care a avut loc în septembrie 2023, s-au întrunit la Bruxelles, Belgia pentru ceremonia de premiere. Mai multe state au fost premiate pentru implicarea în promovarea sportului și a unui mod de viață activ. Totodată, participanții au discutat despre proiectele pentru anul viitor. Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de către Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Noi 27, 2023 - 18:42
Urmărește-ne peGoogle news
Premii pentru coordonatorii „Săptămânii Europene a Sportului 2023”
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Tot în cadrul evenimentului de la Bruxelles a avut loc o sesiune de informare cu privire la organizarea „Săptămânii Europene a Sportului 2024”. În acest sens, va fi creată o platformă unde orice organizație publică sau privată din țară va putea participa la concursul de proiecte sportive.

În Republica Moldova „Săptămâna Europeană a Sportului” s-a desfășurat, cu sprijinul UE, în perioada 23-30 septembrie 2023. Evenimentele, cu genericul  #BeActive, au fost organizate la Chișinău, Soroca, Bălți și Cahul, sub egida Ministerului Educației și Cercetării. Valoarea bugetului oferit țării noastre de Comisia Europeană în anul curent a fost de 30 de mii de euro.