Secretarul de stat Adriana Cazacu a participat la reuniunea Comitetului comun pentru cercetare și inovare Republica Moldova - UE din cadrul Orizont Europa

Secretarul de stat Adriana Cazacu a participat la cea de-a doua reuniune a Comitetului comun pentru cercetare și inovare Republica Moldova – Uniunea Europeană din cadrul programului Orizont Europa, care a avut loc la Bruxelles, Belgia.

Noi 28, 2023 - 19:00
Urmărește-ne peGoogle news
Secretarul de stat Adriana Cazacu a participat la reuniunea Comitetului comun pentru cercetare și inovare Republica Moldova - UE din cadrul Orizont Europa
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

În cadrul reuniunii, Adriana Cazacu a avut un dialog cu Anne Haglund-Morrissey, șef adjunct al Unității „Asocierea la Orizont Europa” din cadrul Directoratului General pentru cercetare și inovare al Comisiei Europene. Discuțiile au vizat aspecte ce țin de participarea Republicii Moldova la programul Orizont Europa, implementarea reformelor și elaborarea documentelor de politici pentru consolidarea sistemului național de cercetare și inovare. 

Secretarul de stat a reiterat angajamentul țării noastre față de integrarea europeană. 

„Vom continua să sprijinim organizațiile din domeniile cercetării și inovării în participarea acestora în programele europene. Suntem recunoscători pentru sprijinul constant și mulțumim pentru suportul enorm pe care țara noastră îl primește de la Uniunea Europeană”, a spus Adriana Cazacu.

În cadrul discuțiilor, Anne Haglund-Morrissey a subliniat dinamica pozitivă a participării organizațiilor din Republica Moldova în cadrul programului Orizont Europa, menționând despre importanța reformelor din domeniu.

La final, Adriana Cazacu a lansat invitația ca reuniunea de anul viitor a Comitetului comun pentru cercetare și inovare Republica Moldova-UE să aibă loc la Chișinău.