21 de olimpiade și concursuri republicane vor fi organizate în anul curent de studii

Programul activităților de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte din învățământul general a fost aprobat de Consiliul Central de Coordonare. Astfel, în anul de studii 2023-2024 vor fi organizate și desfășurate 21 de olimpiade și concursuri republicane.Totodată, elevii din țara noastră vor participa la 19 concursuri și olimpiade regionale și internaționale.

Noi 28, 2023 - 19:09
Urmărește-ne peGoogle news
21 de olimpiade și concursuri republicane vor fi organizate în anul curent de studii

Programul activităților de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte din învățământul general pentru anul 2024 include lista concursurilor și olimpiadelor republicane planificate pentru anul curent de studii, probele de selecție și activitățile de pregătire a loturilor olimpice naționale, lista concursurilor și olimpiadelor internaționale la care urmează să participe Republica Moldova în anul 2024 și evenimentele de premiere a învingătorilor. Totodată, în scopul selectării loturilor olimpice naționale, urmează a fi organizate 12 baraje de selecție la 8 discipline de concurs: matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, științe, limba engleză și limba franceză.

În cadrul aceleiași ședințe au fost aprobate consiliile olimpice republicane ce vor activa în următorii 3 ani de studii, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare.