Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj în Republica Cehă

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Noi 28, 2023 - 19:14
Urmărește-ne peGoogle news
Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj în Republica Cehă
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Cursul intensiv, desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2023, a avut scopul de a dezvolta noi metode și practici de dresaj al patrupezilor, totodată fiind o bună oportunitate de a realiza un schimb de experiență  în domeniul de referință.

La finele celor 3 luni de muncă zilnică echipele au susținut examenul de absolvire în care au demonstrat abilitățile acumulate  pe parcursul instruirii. Testarea în sine a implicat 3 etape de examinare, concentrându-se pe căutarea mirosului de stupefiante la oameni, bagaje și mijloace de transport. Toate cele 3 echipe, formate din cânii de serviciu Lord, Fox și Crok, împreună cu polițiștii de frontieră Andrei, Constantin și Serghei au demonstrat performanțe remarcabile în toate aceste domenii.

Antrenamentele zilnice sub ghidajul colegilor cehi din cadrul Centrului Chinologic din orașul Hermanice au fost cheia succesului în atingerea standardelor ridicate impuse de curs, fiind reflectate în rezultatele excelente obținute în timpul evaluărilor.

Bravo Lord, Fox și Crok!

Vă dorim misiuni îndeplinite cu succes!

????????????????̆:  Cursul este o activitate din cadrul proiectului de asistență externă „Dezvoltarea capacităților de dresaj canin ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal din Republica Moldova” și are drept scop consolidarea echipelor chinologice pentru a deveni mai eficiente și de succes în desfășurarea misiunilor de control și supraveghere a frontierei de stat.