Reacția Ministerului Educației și Cercetării la acțiunile de protest organizate de Federația Sindicală a Educației și Științei

Ministerul Educației și Cercetării susține și apreciază efortul Sindicatelor de a mobiliza societatea în jurul problemelor cu care se confruntă cadrele didactice.

Noi 29, 2023 - 18:19
Urmărește-ne peGoogle news
Reacția Ministerului Educației și Cercetării la acțiunile de protest organizate de Federația Sindicală a Educației și Științei

Ministerul se preocupă în mod constant de stimularea și susținerea angajaților din  sistemul educațional și întreprinde mai multe acțiuni concrete în acest sens.

Astfel, în luna octombrie 2023 Guvernul a reușit să identifice resursele necesare pentru plata unică de 5 mii de lei pentru toate cadrele didactice și 3 mii de lei pentru personalul non-didactic, plăți care sunt în curs de achitare. Numărul total al beneficiarilor se ridică la 102 mii de persoane, în acest scop fiind alocate 450 milioane de lei. 

Totodată, în ultimele luni, ministerul a alocat circa 10 milioane de lei pentru formarea și recalificarea cadrelor didactice. 

De la 1 ianuarie 2024, Guvernul își propune să crească salariile cadrelor didactice cu 15 %. Valoarea de referință pentru cadrele didactice urmează să se majoreze de la 2000 la 2300 de lei. Menționăm că majorările salariale pentru profesori sunt mai mari decât cele propuse pentru alte categorii de angajați.

Această prioritizare denotă preocuparea majoră care există la nivel de Guvern față de profesori.