Duminică, 3 decembrie 2023, în satul Aluatu raionul Taraclia va avea loc turul doi al votării repetate pentru funcția de primar

Duminică, 3 decembrie 2023, în satul Aluatu din raionul Taraclia, va avea loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului localității.

Noi 29, 2023 - 18:52
Urmărește-ne peGoogle news
Duminică, 3 decembrie 2023, în satul Aluatu raionul Taraclia va avea loc turul doi al votării repetate pentru funcția de primar

În turul doi au acces candidații din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării” și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În buletinul de vot ei vor fi înscriși în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur al votării repetate.

În localitate va fi deschisă o singură secție de votare, iar la urna de vot sunt așteptați 770 de alegători. Pentru aceștia vor fi tipărite 768 buletine de vot (500 în limba română și 268 în limba rusă).

Pentru ca alegerile să fie declarate valabile, la ele trebuie să participe cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Vineri, 1 decembrie 2023, este ultima zi de agitație electorală și în aceiași zi vor fi înlăturate toate materialele electorale.

De asemenea, până la ora 14:00 a zilei precedente votării, alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu. Ei pot solicita urna mobilă și în ziua votării, până la ora 14:00, doar la prezentarea unui certificat medical.

Amintim că, urmare organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constat că în 8 localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia. După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie 2023, în această localitate niciunul dintre cei 3 candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, ceea ce a condus la organizarea turului doi de scrutin.