Un grup de studenți ai Facultății de Drept din cadrul USM a efectuat o vizită de informare la Centrul Național Anticorupție

Centrul Național Anticorupție a fost astăzi gazdă pentru un grup de studenți de la facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM). Tinerii au fost salutați de directorul instituției, Alexandr Pînzari, care i-a provocat din start la un test ad-hoc pentru a aprecia cunoștințele studenților despre lupta cu fenomenul corupției și competențele CNA. Directorul CNA le-a vorbit tinerilor despre importanța adoptării unui comportament integru și i-a îndemnat să acumuleze cunoștințe temeinice la facultate pentru a le putea aplica ulterior în cariera lor profesională.

Dec 4, 2023 - 14:48
Urmărește-ne peGoogle news
Un grup de studenți ai Facultății de Drept din cadrul USM a efectuat o vizită de informare la Centrul Național Anticorupție
Foto: CNA

Studenții au participat și la o sesiune anticorupție în care au aflat mai multe informații despre instrumentele de care dispun autoritățile în contracararea corupției, dar și cât este de importantă prevenirea acestui fenomen prin promovarea valorilor de corectitudine, onestitate și integritate.

În calitate de viitori juriști și promotori ai drepturilor omului, tinerii au fost interesați de condițiile de detenție în izolatorul CNA și de modul în care sunt recepționate și înregistrate apelurile privind comiterea unor acte de corupție. Aceștia au discutat cu ofițerii CNA, responsabili de subdiviziunea în cauză care le-au făcut un tur al instituției. 

Vizita se încadrează în agenda evenimentelor organizate de CNA cu ocazia marcării Zilei Internaționale Anticorupție.