Astăzi a avut loc evenimentul de transmitere a 400 de calculatoare instituțiilor medico-sanitare publice din țară

114 instituții medico-sanitare publice din țară, de asistență medicală primară și specializată de ambulator, au primit astăzi calculatoare moderne. Evenimentul de transmitere oficială a computerelor a avut loc la Centrul de Sănătate Trușeni, care este una dintre instituțiile beneficiare.

Dec 5, 2023 - 18:09
Urmărește-ne peGoogle news
Astăzi a avut loc evenimentul de transmitere a 400 de calculatoare instituțiilor medico-sanitare publice din țară
Foto: Ministerul Sănătății

Datorită acestor echipamente, va fi consolidat sistemul de monitorizare și raportare a vaccinării împotriva COVID-19 și a gripei, precum și capacitățile cabinetelor de vaccinare din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, având în vedere importanța esențială a tehnologiei în gestionarea eficientă a informațiilor. Utilizarea calculatoarelor moderne va oferi posibilitatea furnizării rapoartelor în timp real, cu date exacte ale dozelor de vaccin administrate. Totodată, calculatoarele vor facilita utilizarea sistemelor informaționale din domeniul sănătății.

Lotul de 400 de calculatoare a fost procurat de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al USAID Moldova, costul total fiind de 258.800 de dolari.