IGSU a desemnat câștigătorii concursului de creație pentru copiii în domeniul prevenirii riscurilor la etapa locală

Astăzi, 5 decembrie 2023, în cadrul Detașamentului Salvatori și Pompieri Botanica din capitală a avut loc ceremonia de decernare a câștigătorilor concursului de creație a tinerii generații cu tematica „Prevenirea situațiilor de risc în viziunea copiilor”, etapa locală. Concursul a fost organizat și desfășurat de Direcția Situații Excepționale municipiul Chișinău a IGSU în colaborare cu 10 Direcții de Educație Tineret și Sport în perioada lunilor octombrie-noiembrie 2023 în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Aici, 35 de copii au fost premiați pentru realizarea materialelor de prevenire în domeniul securității antiincendiare și a altor situații de risc.

Dec 5, 2023 - 18:31
Urmărește-ne peGoogle news
IGSU a desemnat câștigătorii concursului de creație pentru copiii în domeniul prevenirii riscurilor la etapa locală
Foto: IGSU

Elevii au demonstrat măiestrie și creativitate prin lucrările prezentate, expunând cunoștințele lor privind regulile de siguranță și cele de apărare împotriva incendiilor.

Participanții au fost apreciați în baza a trei categorii de vârstă. În prima au fost evaluate lucrările copiilor de la clasa I până în clasa a IV inclusiv , în cea de-a doua categorie – de la clasa a V – IX inclusiv și în cea de-a treia categorie – elevii de la clasa a X până în clasa a XII inclusiv.

Din toate lucrările prezentate, juriul a desemnat câștigătorii, care au fost premiați cu cadouri și diplome de onoare de gradul I, II și III conform locurilor ocupate.

Totodată în cadrul evenimentului elevii au vizitat Școala Securității a IGSU, dar și au avut parte de ateliere demonstrative a tehnicii de intervenție din dotare.

Astfel de concursuri sunt organizate anual de IGSU pentru copiii din toată țara, având drept scop dobândirea cunoștințelor de bază în domeniul protecției civile și prevenirii riscurilor în rândul minorilor. Totodată, acesta a urmărit dezvoltarea sentimentelor civice și patriotice ale copiilor, precum și sensibilizarea tinerii generații în vederea formării deprinderilor corecte de reacție și răspuns în situații de urgență.

Concursul de creație al IGSU promovează valorile de securitate în rândul tinerii generații și este organizat la nivel regional și republican. Etapa republicană  a concursului va fi organizată în luna februarie 2024.